Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Νέα Ιατρική ΚΙνηση

Της Dr Χατζηδημητρίου Μαρίας - Ιατρός Βιοπαθολόγος

Ενόψει των δυσμενών εξελίξεων στο χώρο της υγείας εν γένει και ειδικότερα στις συνθήκες εργασίας των ιατρών δημιουργήθηκε η Νέα Ιατρική Κίνηση με κύριο στόχο την διεκδίκηση και την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των ιατρών.

Στόχος της δραστηριότητάς μας είναι ξεπερνώντας μικροκομματικά συμφέροντα να διασφαλίσουμε το κύρος του ιατρικού επαγγέλματος, να βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών από τον ΙΣΘ και να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες νομοθετικής ρύθμισης των ιατρικών θεμάτων παρεμβαίνοντας δυναμικά και αποτελεσματικά σε αυτές μέσω του θεσμικού ρόλου του ΙΣΘ.

Δεν ανεχόμαστε πλέον να αμφισβητείται ευθέως και να νοθεύεται ο λειτουργηματικός χαρακτήρας του ιατρού μέσω των ΜΜΕ και των νομοθετικών εξελίξεων,

Δεν ανεχόμαστε το παραμύθι ότι η υποβάθμιση του ιατρικού μας λειτουργήματος γίνεται δήθεν προς όφελος των συμπολιτών μας,

Δεν ανεχόμαστε την επιχειρούμενη υποβάθμιση του καθημερινού έργου του ιατρού, η οποία λόγω και της οικονομικής κρίσης, επιδεινώνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα η άσκηση του λειτουργήματός μας να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη είτε πρόκειται για απασχόληση στο δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα ή για ελεύθερο επάγγελμα.

Σκοπεύουμε να οργανώσουμε την άμυνά μας απέναντι στη συκοφαντική δυσφήμιση που δέχονται οι ιατροί από τα ΜΜΕ και άλλες αντιιατρικές συντεχνίες.

Προτεραιότητά μας είναι ο συνεχής και αδιάκοπος αγώνας της διασφάλισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μελών του Συλλόγου μας προβάλλοντας δραστικές, ουσιαστικού χαρακτήρα και όχι θεωρητικές διεκδικήσεις.

Θα διεκδικήσουμε δυναμικά τις οφειλόμενες από τον ΟΠΑΔ αμοιβές μας. Ειδικότερα οι εργαστηριακοί ιατροί παραμένουν 14 μήνες απλήρωτοι για υπηρεσίες που προσέφεραν σε ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ. Τώρα θα προστεθούν και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. Πόσο θα αντέξουμε να κάνουμε «δωρεάν» εξετάσεις και να φορολογούμαστε για δήθεν εισπραχθέντα εισοδήματα..? Είναι υποχρέωσή μας λοιπόν να διεκδικήσουμε δυναμικά τα δικαιώματα και τα χρήματα που μας οφείλουν με κάθε δυνατό τρόπο, όπως ζητώντας να συμψηφιστούν τα οφειλόμενα σε εμάς με τα ποσά που ήδη καλούμαστε να καταβάλουμε ως φόρο στο δημόσιο, αλλά και με κάθε άλλο δυνατό εξωδικαστικό ή δικαστικό αγώνα.

Σας προσκαλώ να αγωνιστούμε όλοι μαζί με δύναμη, σθένος και νέες ιδέες για την οριστική τομή των προβλημάτων που καθορίζουν την ζωή μας. Η συμμετοχή μας στις εκλογές του Ιατρικού συλλόγου, είναι η μάχη που θα δώσουμε ενάντια στα σχέδια που μας επιφυλάσσουν για το μέλλον και ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε οργανωμένα, γιατί η δύναμη των πολλών καταργεί την αυθαιρεσία των λίγων.

Είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε. Ενωμένοι διατηρούμε το κύρος και την υπόληψή μας. Ενωμένοι διασφαλίζουμε το μέλλον μας.