Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Επειδή υπάρχει βάσιμη υπόνοια ότι ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν σύντομα τη νομική δυνατότητα να «παραγράψουν» τις υποχρεώσεις τους προς ιατρούς, είναι σκόπιμο να υποβάλλουμε προς εκείνα τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν καθυστερήσει πλέον του 24μήνου, αίτημα διεκδίκησης-επιβεβαίωσης του συνολικού ποσού που μας οφείλουν.

Η αίτηση θα μπορούσε να έχει την παρακάτω μορφή (ενδεικτικό υπόδειγμα) και να επιδίδεται από εμάς ή να αποστέλλεται με δικαστικό επιμελητή , αλλά πάντοτε να παραλαμβάνουμε τον αριθ. Πρωτοκόλλου και να διατηρούμε αντίγραφο.

Δ.Τσάμης

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ:

ΑΙΤΗΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ (οπαδ) - (οαεε) - τυδκυ) (ταποτε).............................................

Ημερομηνία

Στοιχεία αιτούντος Προς

Κύριοι,

Παρακαλώ όπως μου εξοφλήσετε άμεσα τα ποσά των δαπανών που μέχρι σήμερα σας έχω υποβάλλει (αναφέρονται τα ποσά , οι ημερομηνίες και οι Α.Π.Υ. εφόσον έχουν εκδοθεί).

Σύμφωνα με την ισχύουσα κοινοτική και εθνική νομοθεσία, είχατε την υποχρέωση να έχετε εξοφλήσει τις παραπάνω καταστάσεις δαπανών μου , το αργότερο εντός 60 ημερών, άλλως υποχρεούστε στην καταβολή τόκων υπερημερίας.

Τέλος, και επειδή παρατύπως και παρανόμως δεν με έχετε εξοφλήσει παρακαλώ όπως μου βεβαιώσετε τις ως άνω απαιτήσεις μου προς το ταμείο σας.

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.

ο / η αιτών