Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΒΑΒΕΛ

Του Θανάση Εξαδάκτυλου - Υποψήφιου Προέδρου του ΙΣΘ

Στην πρόσκληση του Υπουργού Υγείας για διάλογο επί του πολυ-νομοσχεδίου, έδωσε το παρόν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, αποδυναμωμένος, μαζί με εκπροσώπους διαφόρων ιατρικών συντεχνιών (η λέξη συντεχνία εδώ χρησιμοποιείται με την απόλυτα κυριολεκτική της έννοια), δηλαδή τους εκπροσώπους των εργαστηρίων, τους διευθυντές του ΕΣΥ, τους εκπροσώπους των γενικών γιατρών και με την απουσία των μεγάλων ιατρικών συλλόγων της χώρας.

Ταυτόχρονα, όσοι δε συμμετείχαν, προχώρησαν σε καταγγελία τους συμμετέχοντες ως "εφιάλτες" και την ίδια στιγμή ο εκλεγμένος με τον Συνασπισμό στο Δ.Σ. του ΠΙΣ κύριος Βαρνάβας, απέσυρε τη στήριξη του προς τον πρόεδρο του ΠΙΣ.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, παρά τις όσες διαβεβαιώσεις, για τους γιατρούς δεν ελήφθει καμμία μέριμνα σε αντίθεση με όσα ευνοικά ρυθμίστηκαν για τους δικηγόρους και τους φαρμακοποιούς.

Έχω την αίσθηση ότι η πολυγλωσσία μας και η μη συμμετοχή στο διάλογο, θα οδηγήσει τον κλάδο σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκώμενα. Είναι βεβαίως αντιληπτό ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις, σκέψεις, επιδιώξεις και σχεδιασμοί αλλά σε κάθε περίπτωση η ενιαία έκφραση και εκπροσώπηση του κλάδου, είναι απαραίτητη για την επιτυχή προώθηση των θέσεων μας και διεκδίκηση των δικαίων μας.

Για το λόγο αυτό, η Ν.Ι.ΚΙ. μέχρι να γίνουν οι εκλογές στον ΙΣΘ, τις προτάσεις της της αποστέλλει σε κάθε αρμόδιο δια του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΘ.

Ελπίζουμε το προφανές της παραπάνω σκέψης να το ακολουθήσουν όλοι οι εκπρόσωποι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: