Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ Κ.Κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Τις ημέρες αυτές στα πλαίσια του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, θα κληθείτε να ψηφίσετε την κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής σε ποσοστό 51% των ιατρών στα εργαστήρια και τις εταιρίες παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η κατάργηση αυτή, που δεν υπαγορεύεται από κανένα κανονισμό της Ε.Ε., ούτε από τις επιταγές του μνημονίου, πρακτικά σημαίνει την κατάργηση της ιατρικής δεοντολογίας για αυτούς που θα θελήσουν να κάνουν χρήση της διάταξης αυτής, καθώς η δεοντολογία δεσμεύει μόνο ιατρούς. Οι επιπτώσεις αυτής της ρύθμισης στους ασθενείς είναι προφανείς.

Η ιστορία της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι εξαιρετικά ύποπτη καθώς επιχειρήθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2008 να επέλθει με υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Δ. Αβραμόπουλου η οποία υπό την κατακραυγή του ιατρικού κόσμου δεν τελεσφόρησε, για να υπογραφεί τελικά λάθρα στις 2 Οκτωβρίου 2009 από τον ίδιο υπουργό την Παρασκευή πριν τις εκλογές της 4ης Οκτ 2009 και να καταργηθεί λίγες ημέρες μετά με γενναία και ορθολογική απόφαση της τότε υπουργού υγείας κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Αισθανόμαστε ότι η υπόθεση όζει και σας καλούμε να εξαιρέσετε τους ιατρούς και τις ιατρικές εταιρίες από το άρθρο 2 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, καθώς η συμπερίληψη τους δια της μη αναφοράς είναι περιττή και ύποπτη.

Οι ιατροί-βουλευτές που θα κληθείτε να ψηφίσετε το νομοσχέδιο ως έχει, θα πρέπει να σκεφτείτε ότι ως ιατροί δεσμεύεστε από την ιατρική δεοντολογία, και ότι ο ιατρικός κόσμος διατηρεί το δικαίωμα του για την εφαρμογή της.

Ενότητα – Συνεργασία – Νέα Ιατρική ΚΙνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: